Bitcoin vs Bullion: Wat is de Beste Winkel van Waarde?

Terwijl Bitcoin momenteel als een nieuwe manier om waarde op te slaan kan worden beschouwd, zijn edele metalen – met name goud – al duizenden jaren een fungibele, particuliere en stabiele methode om waarde op te slaan. In de post van vandaag geven we antwoord op de vraag die de volgende generatie beleggers zich zou kunnen stellen: kan Bitcoin concurreren met goud als waardeopslag?

Een van de belangrijkste toepassingen van Bitcoin, afgezien van de overdracht van waarde tussen individuen zonder tussenkomst van institutionele bankplatformen, is als waardeopslag. Bitcoin heeft een duidelijk voordeel ten opzichte van traditionele fiatvaluta’s in die zin dat het een deflatoir actief is – in plaats van waarde te verliezen, maakt het beperkte aantal Bitcoins dat ooit zal bestaan, Bitcoin, net als goud, immuun voor inflatie.

Bitcoin is op dit moment echter zeer volatiel en bestaat binnen een zich ontwikkelende regelgevende omgeving die de implicaties op de lange termijn van het vasthouden van de munt als middel om waarde op te slaan verhult. Goud daarentegen is in een stabiel regulerend ecosysteem gebleven en was tot het begin van de jaren zeventig een hoeksteen van het internationale fiatvalutasysteem.

Veel cryptocurrency handelaren en investeerders verlaten hun posities in de cryptocurrency markt door ofwel Bitcoin te „verzilveren“ voor fiatvaluta via een portemonnee of beurs, of door bitcoin te verhandelen voor „stabiele munten“ die aan fiatvaluta’s zijn gekoppeld.

Hoewel deze praktijken handelaren en investeerders in staat stellen zich in te dekken tegen de volatiliteit van de crypto-markt, zijn ze nog steeds afhankelijk van fiatvaluta. Goud daarentegen biedt cryptocurrency handelaren een stabiel middel om waarde op te slaan buiten de cryptocurrency markt zonder te vertrouwen op het banksysteem.

Waarom Goud kopen?

De prijs van goud is ongeveer 100% gestegen sinds de oprichting van het Bitcoin-netwerk in januari 2009.

De primaire functie van goud in de meeste beleggingsportefeuilles is het afdekken van volatiele markten. De waarde van goud is over het algemeen stabiel, waardoor handelaren en beleggers een betrouwbaar actief hebben dat kan worden gekocht en aangehouden in geval van een marktcrash. De wereldwijde financiële crisis van 2008 heeft bijvoorbeeld geleid tot een stijging van de goudprijs met 5,5%, een belangrijke verschuiving voor het edelmetaal, als gevolg van grote liquiditeits- en dekkingsbehoeften.

Goud bezit verschillende kwaliteiten die het ideaal maken voor cryptocurrencyhandelaren die een stabiele voorraad van waarde willen opbouwen buiten de cryptocurrencymarkt: In tegenstelling tot fiatvaluta is er een eindige hoeveelheid goud op de planeet – het is niet mogelijk voor een land om meer te slaan dan al bestaat.

Net als bitcoin is ook goud onmogelijk te vervalsen. De unieke chemisch inerte, niet-allergene en kneedbare eigenschappen van goud maken het tot een zeer waardevol edelmetaal, dat wereldwijd in honderden industrieën wordt gebruikt.

Hoewel goud misschien niet ideaal is voor handelaren die willen profiteren van arbitrage of prijsvolatiliteit, dient het een kritische functie als een stabiel goed dat door handelaren kan worden gebruikt als een veilige, betrouwbare methode om waarde op lange termijn op te slaan.

Goud kopen en opslaan

In tegenstelling tot bitcoin is goud in de echte wereld verankerd met een fysieke aanwezigheid. Dit betekent dat u, tenzij u opslagfaciliteiten hebt – zoals bijvoorbeeld een huiskluis – waarschijnlijk een beroep moet doen op een derde partij om uw metaal op te slaan.

De mogelijkheden om goud te kopen en te verkopen zijn meestal beperkter dan bij bitcoin. Hoewel u in theorie op elk moment kunt verkopen aan winkels in de winkelstraat of aan online makelaars-handelaars, hebben deze bronnen van liquiditeit de neiging om op te drogen in tijden van grote vraag. Tenzij u goud van een vriend koopt, is het ook onwaarschijnlijk dat u anoniem goud kunt kopen, wat bitcoin een voordeel geeft voor het privacybewuste.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van goud met behulp van Bitcoin System, kunt u dit doen met behulp van de originele bitcoin-gold exchange Vaultoro.

Waarom zou u Bitcoin kopen?

Bitcoin heeft een groot voordeel ten opzichte van goud als een instrument aan toonder – in tegenstelling tot goud kan bitcoin functioneren als een valuta, en er zijn steeds meer bedrijven die bitcoin accepteren als betaalmiddel. Hoewel het mogelijk is om goederen en diensten zowel online als fysiek te kopen met bitcoin, is het over het algemeen niet mogelijk om bijvoorbeeld een koffie te kopen met goud.

Goud kan ook een zeer stabiel goed lijken, maar op grote schaal vertoont de prijs van goud inflatoire eigenschappen. In de afgelopen 100 jaar is het jaarlijkse aanbod van goud met 1 tot 2 procent gestegen. Ter vergelijking, het totale aanbod van bitcoin staat vast door middel van een code – er zal nooit meer bitcoin zijn dan 21 miljoen individuele munten.

Bitcoin kopen en opslaan

Bitcoin heeft een uniek voordeel ten opzichte van goud als waardeopslag. Zoals crypto-pionier Nick Szabo aangeeft, zijn Bitcoin (en andere crypto-activa) de enige activa die zonder hulp van de overheid veiliggesteld kunnen worden. Terwijl land, eigendommen, voorraden of ongemunt goud met geweld kunnen worden weggenomen, bestaat bitcoin niet in de fysieke wereld.

Dit betekent dat u eenvoudigweg uw privé-sleutel kunt onthouden, misschien in de vorm van een zaadzin van een paar woorden, en dan uw bitcoin in uw geheugen kunt meenemen.

Als je je bitcoin anoniem zou kopen met behulp van een peer-to-peer platform of een decentrale uitwisseling, dan zou niemand anders weten dat je de bitcoin in die specifieke portemonnee bezit. Natuurlijk kan deze aanpak je 100% vrijheid geven, maar je moet ook 100% verantwoordelijkheid dragen voor het mogelijke verlies (of het vergeten) van privé-sleutels.

Wat is de Beste Winkel van Waarde?

Hoewel bitcoin en goud beide verschillende functies hebben, hebben ze ook veel kwaliteiten gemeen. Bitcoin wordt digitaal goud genoemd en kan worden beschouwd als een aanvulling op goud.

Misschien wel het grootste voordeel van bitcoin ten opzichte van goud, zoals Satoshi zelf aangeeft, is dat het niet kan worden gedebaseerd of nagemaakt. Sinds goud wordt gebruikt als waardeopslag, hebben sluwe criminelen geprobeerd het element te vervalsen door het te mengen met andere metalen. Onlangs kwamen deze Chinese financiële instellingen in het gedrang nadat ze hadden ontdekt dat de lening die ze aan een juwelier hadden gegeven, door niets anders dan verguld koper was gedekt.

Dit gezegd zijnde, geven veel beleggers nog steeds de voorkeur aan goud vanwege de bewezen staat van dienst van meer dan 5.000 jaar als waardeopslag.

This entry was posted in Bitcoin. Bookmark the permalink.

Comments are closed.