Bitcoin is nu duurder dan een kilo goud

Bitcoin is nu duurder dan een kilo goud

Op het hoogtepunt van vandaag, 57.705 dollar, is een enkele Bitcoin de prijs van een kilostaaf goud voorbijgestreefd.

Bitcoin en goud, ooit bedgenoten, nu tegenstanders? BEELD: Shutterstock
In het kort

  • Een enkele Bitcoin is nu meer waard dan een staaf goud.
  • Dit is een keerpunt in het debat over BTC als een opslagplaats van waarde.
  • De prijs van goud zal waarschijnlijk niet snel in beweging komen. Bitcoin, echter…

Eerder deze week, in een Twitter-debat met edelmetaalhandelaar Peter Schiff over de relatieve verdiensten van Bitcoin ten opzichte van goud als waardeopslag, zei Tesla CEO Elon Musk: „je kunt net zo goed crypto hebben.“

Musk staat al lang bekend om marktbewegende tweets in de crypto-verse, maar deze week zijn zijn Twitter pompende krachten waarzeggend geworden. Vanaf vandaag Bitcoin Method kan je net zo goed een Bitcoin hebben boven een staaf goud als je je waarde wil behouden.

Luister naar de Decrypt Daily Podcast

Om 10:49 AM UTC vandaag, bereikte Bitcoin zijn hoogtepunt op $57.634, ver boven de ongeveer $57.336 prijs berekend voor een kilo goud op TradingView.
Als fiatgeld daalt, stijgen goud en crypto

De prijs van goud ten opzichte van Bitcoin staat op een all-time low, terwijl de prijs van Bitcoin zelf op een all-time high staat.

Afgelopen zomer daalde de waarde van de Amerikaanse dollar sterk als gevolg van kwantitatieve versoepelingsmaatregelen. De Federal Reserve van de Verenigde Staten drukte in hoog tempo een ongekende hoeveelheid geld bij. Hoewel de overheidsstatistieken zeiden dat de inflatie slechts 1% bedroeg, stegen de kosten van levensonderhoud en de prijs van goederen en diensten sterk tijdens de pandemie.

Rond deze tijd gingen goud en Bitcoin ook allebei omhoog. Op 1 juli kostte een kilo goud 57.093 dollar. Op 4 augustus was dat 65.477 dollar. In dezelfde periode schoot de prijs van Bitcoin van $9.145 naar een hoogtepunt op 2 augustus van $12.034. Met ’s werelds belangrijkste reservevaluta in moeilijkheden, werden investeerders aangetrokken tot zowel goud als Bitcoin als indekking tegen inflatie.

  • BTC
  • +76.12%$56,496.75
  • 24H7D1M1YMAX
  • BTC Prijs

De goudprijs is sindsdien gedaald, hoewel hij min of meer stabiel is gebleven. De echte beweger hier, is natuurlijk Bitcoin, die bijna vervijfvoudigd is.

Hoeveel duurder zal een Bitcoin volgende week zijn in vergelijking met een kilo goud? Of als de markt plotseling zou crashen, hoe goedkoop?

This entry was posted in Crypto. Bookmark the permalink.

Comments are closed.